Παλαιότερα οι γυναίκες μάζευαν το νερό της βροχής και έλουζαν τα μαλλιά τους. Τα μαλλιά γίνονταν λαμπερά και φαίνονταν πολύ υγιεί παρόλο το μάκρος τους. Σήμερα οι γυναίκες χρησιμοποιούν πολλά είδη styling καθώς και βαφές που φθύρουν την τρίχα. Σεσουάρ και πρέσες μαλλιών που αργά ή γρήγορα χαλάνε την όψη και την υφή τους. Υπάρχει άραγε μια φυσική λύση, χωρίς να δαπανήσουμε πολλά χρήματα σε διάφορες θεραπείες; Φυσικά και υπάρχει!!

Διατροφή για υγιεί μαλλιά!

Η διατροφή σου θα πρέπει να είναι πλούσια σε βιταμίνες όπως οι Α, Β9, Ε.

Βιταμίνη Α:

Την βιταμίνη Α, γνωστή και ως ρετινόλη θα βρεις στα λιπαρά ψάρια, στον κρόκο του αυγού , στα γαλακτοκομικά προϊόντα κ.α.

Βιταμίνη Β9:

Γνωστή και ως φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β9, έχουν τα όσπρια όπως οι φακές και τα φασόλια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα εσπεριδοειδή, οι μπανάνες, οι ξηροί καρποί κ.α.

Βιταμίνη Ε:

Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτική δράση. Τα όσπρια, τα φυτικά έλαια, ο ηλιόσπορος και τα αμύγδαλα είναι ένα ενδεικτικό δείγμα τροφών πλούσιων σε βιταμίνη Ε.

Φυσικό μαλακτικό ( conditioner)!

Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας σαν μαλακτική κρέμα μετά το λούσιμο. Το ελαιόλαδο καταπολεμά την ξηροδερμία ενώ χαρίζει λάμψη στα μαλλιά σου. Το λάδι καρύδας θρέφει και ενυδατώνει σε βάθος την τρίχα κάνοντας τα μαλλιά σας πιό απαλά και λαμπερά.

Δαφνέλαιο στα μαλλιά!

Αντισηπτική και αντιβιοτική ιδιότητα έχει αυτό το θαύμα της φύσης, το δαφνέλαιο, και χρησιμοποιήται από πολλές γυναίκες προκειμένου να αναστείλει την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκητών στο δέρμα. Ειναι ιδιαίτερα θρεπτικό και βοηθά στην πυκνότητα και την υγεία των μαλλιων σου.

Κούρεμα! Αγαπάμε τον κομμωτή μας!

Τέλος μην αμελής μία επίσκεψη στον κομμωτή σου. Τα μαλλιά σου χρειάζονται “καθάρισμα” από την ψαλίδα κάθε δύο μήνες. Ακόμη και αν θέλεις να τα μακρίνεις, σκέψου οτι πρώτα απ’ όλα θέλεις να είναι υγιεί και μετά μακριά!

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *